Yoğun bakımdaki Sırrı Süreyya Önder’den umutlandıran haber

DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Yoğun Bakımda

DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, kalp krizi geçirerek ve aort damarında yırtık oluşması sonucu uzun bir ameliyat geçirdi. Ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan Önder’in durumu hala kritik. Doktorlar, hayati risklerin devam ettiğini belirtti ve kalbinin sağ tarafında ciddi kasılma sorunları olduğunu açıkladılar. Ancak, yoğun bakımdaki Önder’in durumunun daha iyiye gittiği ve değerlerinin arttığı belirtildi.

Sırrı Süreyya Önder’in Durumu ve Ameliyat Sonrası Gelişmeler

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’a bilgi veren ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ertan Sağbaş, Önder’in durumu hakkında bilgi verdi. Sağbaş, Önder’in vücudunun fonksiyonlarını üstlenen cihazın kalp ve akciğeri desteklediğini belirtti. Ayrıca, Önder’in kızının yanına geldiğinde tepki verdiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde hastaneyi ziyaret eden eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Önder’in sağlığı hakkında bilgi aldı. Kılıçdaroğlu, doktorların sürekli olarak Önder’in durumunu izlediğini ve gerekli tüm çabanın gösterildiğini ifade etti. Ameliyathanenin evine yakın olmasının bir avantaj olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Önder’in tedavisinde uzman iki hocanın bulunmasının büyük bir avantaj olduğunu belirtti.

Sırrı Süreyya Önder’in Son Görüntüleri Ortaya Çıktı

Sırrı Süreyya Önder’in kalp krizi geçirmeden önce Beyoğlu’nda bir restoranda tek başına görüntülendiği ortaya çıktı. Restoranda yemek yiyen ve ardından restorandan ayrılan Önder’in güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Restoranda keyifli ancak yorgun olduğu gözlemlenen Önder, çalışanlarla sohbet edip fotoğraf çektirdikten sonra yarım saat sonra restorandan ayrıldı ve evine döndü. Ancak evine döndükten kısa bir süre sonra fenalaştığı bilgisi alındı.

Ameliyat Detayları ve Gelişmeler

Sırrı Süreyya Önder’in kardeşi Ali Fuat Önder, ameliyat öncesinde ve sırasında yaşanan olayları paylaştı. Aort damarında yırtık tespit edilen Önder, acil bir şekilde ameliyata alındı. Ameliyat yaklaşık 12 saat sürdü ve sonrasında yoğun bakıma alındı.

Hastaneden yapılan açıklamada, Önder’in kalbinde sağ koroner damara by-pass işlemi uygulandığı ve aort kapağının değiştirildiği belirtildi. Ancak, ameliyatın başarılı olmasına rağmen Önder’in sağ kalp tarafının iyi kasılamadığı ve tehlikesinin devam ettiği açıklandı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Related Posts

Sigara ve alkol kullanımında ‘kanser’ tehlikesi

Doç. Dr. Zeynep Gümrükçü, yoğun sigara ve alkol tüketiminin ağız kanserine davetiye çıkardığını belirterek, “Özellikle sigara kullanımında çok yaygın görülen alt dudak yaraları, 2 hafta veya çok daha uzun süre geçmeyen yaralar bizi korkutuyor. Bu dokulardan biyopsi alıyoruz. Ve maalesef kanser hücreleriyle karşılaşıyoruz” dedi.

Kamu hastanesinde yolsuzluk soruşturması: 6 gözaltı!

“Yasa dışı faaliyetlerle mücadelemizi tavizsiz sürdüreceğiz”

Çocuklarda yazın sık görülen tehdit: Gastroenterit

Kahramanmaraş’ta görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Namlı, yaz aylarında çocuklarda sıkça rastlanan gastroenterit vakalarına karşı aileleri uyardı. Özellikle bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf çocuklar için tehlikeli olabilen bu hastalık, ciddi sıvı kaybına neden olabiliyor.

Uzmanından uyarı: Burun içi eğriliği sanıldığı kadar masum değil

Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, “Günlük yaşamda sık karşılaşılan ancak çoğu zaman ciddiye alınmayan burun tıkanıklığı, altta yatan yapısal bir sorunla ilişkili olabilir. Burnunuzdan rahat nefes alamıyor, gece horluyor, spor yaparken çabuk yoruluyor ya da sabahları yorgun uyanıyorsanız; sebebi, burun içinde ‘septum’ adı verilen yapının eğri olması olabilir. Bu sanıldığı kadar masum değildir. Birçok sağlık sorununa neden olabilmektedir” dedi.

Zihnin sessiz çöküşü: Alzheimer’ın erken ayak sesleri

İsimler karışır, eşyalar kaybolur, zaman silikleşir. İlk önce sadece unutkanlık zannedilir ama aslında beyin, sessizce çözülmeye başlamıştır. Her 3 saniyede 1 kişiye alzheimer tanısı konuluyor. 65 yaş üstü her 9 kişiden 1’i bu hastalıkla yaşıyor. 2050’de dünya genelinde 153 milyon hasta bekleniyor.

Pek çok riski beraberinde getiriyor! Kurban eti nasıl tüketilmeli?

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.