TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Misakımilli’nin ilan edilişinin 105. yılı paylaşımı

Misakımilli’nin 105. Yılında Kurtulmuş’tan Anlamlı Paylaşım

Misakımilli’nin ilan edilişinin 105. yılı dolayısıyla, Başkan Numan Kurtulmuş sosyal medya hesabından önemli bir paylaşımda bulundu. Bağımsızlık mücadelesinin dünyaya ilan edildiği Misakımilli’nin, milletin vatanperverliğini, işgale asla boyun eğmeyeceğini ve ulusal egemenlik hedefini tarih sahnesine yazdığı en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Gazi Meclis’imizin çatısı altında oluşturulan bu milli mutabakat, sınırlarımızı belirlemekle kalmamış, aynı zamanda birlik ve beraberlik ruhuyla istiklal ve istikbalimize sahip çıkmamızı da ortaya koymuştur. Bu irade, bugün de güçlü Türkiye hedefimizin temel dayanaklarındandır. Bizlere düşen görev, bu kararlılığı geleceğe taşımak, milletimizin hak ve hukukunu her platformda savunarak, değerlerimize sahip çıkmaya devam etmektir. Misakımilli ruhu, sınırlarımızı belirleyen bir çizgi olmanın ötesinde adalet, özgürlük ve kardeşlik uğruna verilen bir sözdür.”

Misakımilli’nin ilan edilişinin 105. yıl dönümünde coşkuyla anıldığını belirten Kurtulmuş, milletin desteğiyle Türkiye’nin hak ettiği yarınlara ulaşması için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. Kurtulmuş, “Misakımilli, geleceğe olan yolculuğumuzda bize rehberlik etmeye devam edecektir. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele’nin kahramanları başta olmak üzere, Hak yolunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum.” dedi.

Related Posts

Trump, Meksika ve Avrupa Birliği’nden yapılan ithalatta yüzde 30 oranında gümrük vergisi uygulanacağını duyurdu

ABD Başkanı Trump, Meksika ve Avrupa Birliği’nden yapılan ithalatta yüzde 30 oranında gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı.

CHP’li Meclis Üyesine ölüm tehdidi

31 Mart 2024’teki yerel seçimlerde AKP’den CHP’ye geçen Bayrampaşa Belediyesi’nde çarşamba günü meclisin CHP’li üyeleri Saki Teker ve Ali Karahasanoğlu’nun partiden istifa ettiklerini açıklamasının ardından CHP’li meclis üyesi Deniz Uykan da partiden istifa etmesi için ölüm tehditleri aldığını öne sürdü.

Ölümcül parazit alarmı: Vücuda sızıyor insanlarla besleniyor

Uzmanlar, ABD’de ortaya çıkan yeni parazitlerin insanlarla beslendiği ve ölümcül hastalıklar yaydığı konusunda uyarıyor. Vücutta yıllarca belirti vermeden kalan parazitler “sessiz katil” olarak biliniyor.

Gazeteci Serdar Akinan hakkında suç duyurusu

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, gazeteci Serdar Akinan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Vatikan’da kritik ziyaret: Zelenski ile Papa görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14’üncü Leo ile bir araya geldi.

Bakan Yerlikaya: FETÖ elebaşının ölümünden sonra da hain yapının peşini bırakmayacağız

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen ‘Zaferin Adı Türkiye’ programında konuştu. Yerlikaya, FETÖ elebaşının ölümünün ardından da mücadeleye devam edildiğini açıkladı. Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 12 askere rahmet dileyen Yerlikaya, şehitlik mertebesinin önemini vurguladı.