Silivri’de Adnan Oktar krizi: Görüş kabini bulunamıyor

İSTANBUL – Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’ne (AOSSÖ) yönelik ‘güncel yapılanma’ ve ‘kaçakçılık’, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘kara para aklama’ suçlarından açılan davalar İstanbul’da devam ediyor. Oktar, bu nedenle hükümlü olarak bulunduğu Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden geçici olarak Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’ne nakledildi. Yaklaşık 1 aydır Silivri’de bulunan Oktar, yeni davalarda tutuklu sıfatıyla yargılanıyor. Hükümlülere yönelik kısıtlamaların uygulanmadığı Oktar, ve AOSSÖ üyeleri nedeniyle Marmara Cezaevi’nde görüş krizi yaşanıyor.

GEÇİCİ OLARAK SİLİVRİ’YE GETİRİLDİ

‘Suç örgütü kurma ve yönetme’, ‘cinsel istismar ve cinsel saldırı’, ‘eğitim öğretim hakkının engellenmesi’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ gibi suçlardan 8 bin 463 yıl hapis cezasına çarptırılan ve cezası Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından onanan Oktar, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi ve İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaları nedeniyle Van’dan İstanbul’a getirildi.

2018 yılında örgüte yönelik düzenlenen operasyondan bu yana cezaevinde olan Oktar, hüküm giydiği davadan infazı için Van’daki cezaevinde tutuluyordu. İstanbul’daki diğer davaları için Van’dan nakli yapılan Oktar, duruşma dışındaki vaktini avukat görüşüyle geçiriyor.

DİĞER TUTUKLULARIN AVUKATLARI GÖRÜŞ KABİNİ BULAMIYOR

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, yerine kayyum atanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer gibi isimlerin tutuklu olarak bulunduğu Marmara 9 No’lu Cezaevi’nde tutulan Oktar’ın ve örgüt üyelerinin uzun süren görüşleri nedeniyle, cezaevinin diğer sakinleri avukat görüşlerini yapamıyor. Cezaevine gelen uluslararası heyet üyeleri de, saatler süren bekleyiş nedeniyle görüş yapamadan ayrılmak zorunda kalıyor.

Yaklaşık 2 bin nüfuslu cezaevinde avukatlar için 11 görüş kabini bulunuyor. Cezaevinde görev yapan infaz koruma memurlarının da durumdan şikayetçi olduğu öğrenilirken, Oktar’a haftada 3 gün avukat görüşü kısıtlaması getirildiği belirtiliyor.

Caption

Related Posts

168 bıçak darbesine 15 yıl ceza

İzmir’de 14 yaşındaki U.E.Y, 15 yaşındaki Hacer Çağla Çetinalp’i 168 yerinden bıçaklayarak öldürdü. “Canavarca hisle ve tasarlayarak öldürme” suçundan yargılanan U.E.Y’ye 15 yaşından küçük olması nedeniyle 15 yıl hapis cezası verildi. Avukat Rezan Epözdemir söz konusu cezayı Odatv’ye değerlendirdi.

KKTC’deki Cumhurbaşkanlığı seçimi için bağımsız aday olan Mehmet Hasgüler: “Makam halktan uzaklaştı, Saray halka açık olacak”

KKTC’deki Cumhurbaşkanlığı seçimi için bağımsız aday olan Mehmet Hasgüler: “Makam halktan uzaklaştı, Saray halka açık olacak”

Trump, Meksika ve Avrupa Birliği’nden yapılan ithalatta yüzde 30 oranında gümrük vergisi uygulanacağını duyurdu

ABD Başkanı Trump, Meksika ve Avrupa Birliği’nden yapılan ithalatta yüzde 30 oranında gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı.

CHP’li Meclis Üyesine ölüm tehdidi

31 Mart 2024’teki yerel seçimlerde AKP’den CHP’ye geçen Bayrampaşa Belediyesi’nde çarşamba günü meclisin CHP’li üyeleri Saki Teker ve Ali Karahasanoğlu’nun partiden istifa ettiklerini açıklamasının ardından CHP’li meclis üyesi Deniz Uykan da partiden istifa etmesi için ölüm tehditleri aldığını öne sürdü.

Ölümcül parazit alarmı: Vücuda sızıyor insanlarla besleniyor

Uzmanlar, ABD’de ortaya çıkan yeni parazitlerin insanlarla beslendiği ve ölümcül hastalıklar yaydığı konusunda uyarıyor. Vücutta yıllarca belirti vermeden kalan parazitler “sessiz katil” olarak biliniyor.

Gazeteci Serdar Akinan hakkında suç duyurusu

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, gazeteci Serdar Akinan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.