Provasyon girişiminde geri adım! Valilik ile CHP’nin işbirliği tezgahı suya düşürdü

Saraçhane Meydanı’nda Yaşanan Olaylar

Saraçhane Meydanı’nda devam eden gösterilere destek her geçen gün artarken bugün endişe verici olaylar yaşandı. Sosyal medya hesaplarından yayılan haberlere göre, Şehzadebaşı Camii’nde mezar taşlarının kırıldığına dair fotoğraflar paylaşıldı.

Bu haberlerin ardından Büyük Doğu Akıncıları Derneği’nin Gençlik Teşkilatı sosyal medya hesapları üzerinden, “Büyük Doğu Akıncıları Olarak İftarı Şehzadebaşı Camii’nde Açacağız!” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Meydanı Bırakmayacağız”

CHP lideri Özgür Özel, bu akşam saat 20.30’da Saraçhane’ye çağrıda bulunarak düzenlenecek iftar programına değindi. Özel, “Bu akşam camiye geleceğiz iftar yapacağız diyorlar, başüstüne, biz de zaten her gün 100 kişiye iftar dağıtıyoruz. İbadet edeceğiz başüstüne, sesi açmayız. Bu meydandan ayrılıp bu meydana bırakamayız” şeklinde konuştu.

İftar Programı İptal Edildi

Büyük Doğu Akıncıları Derneği ise akşam saatlerinde Şehzadebaşı Camii’nde düzenleyecekleri iftar programını iptal ettiklerini duyurdu. Yapılan açıklamada, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve İstanbul Valisi Davut Gül’ün, camiye yönelik yaşanan olayların tekrarını engellemek için gerekli tedbirleri alacaklarına dair güvence verdikleri belirtildi.

Dernek, bu sebeple iftar ve teravih organizasyonunu iptal etme kararı aldıklarını duyurdu. Ancak, bir heyet tarafından cami ziyaret edilerek incelemelerde bulunulacak ve verilen sözlerin yerine getirilmemesi halinde gerekli adımların atılacağı kamuoyuna duyuruldu.

Related Posts

CHP Kurultayı davasında ‘mahkeme’ krizi! Son sözü AYM söyleyecek

CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı’nda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 12 kişi hakkında açılan davanın hangi mahkemede görüleceğine yönelik hukuki tartışma Anayasa Mahkemesi’ne taşındı. Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi, CMK’nın 5’inci maddesinin 2’nci fıkrasının Anayasa’ya aykırı olduğu iddiasıyla Anayasa Mahkemesi’ne norm denetimi başvurusunda bulundu.

Amasya’da çarpışan iki araçtan birinin iş yerinin vitrin camına çarpması kamerada

Amasya’da çarpışan iki otomobilden birinin iş yerinin vitrin camına çarpması, güvenlik kamerasıyla görüntülendi.

Yangın Zararlarını Karşılamak İçin Hayvan Dağıtım Töreni

Ödemiş’teki yangında zarar gören vatandaşlar için İzmir Valiliği hayvan dağıtımı yaptı.

Süveyda’da Çatışmalar: 321 Ölü

Süveyda’da Bedevi Araplar ve Dürzi gruplar arasında yaşanan çatışmalarda 321 kişi hayatını kaybetti.

MHP İzmir’de Aşure İkramı

MHP İzmir, muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtımı gerçekleştirdi. Birlik ve dayanışma vurgusu yapıldı.

Türkiye Savunma Sanayisi: IDEF 2025

Savunma Sanayii Başkanı Görgün, IDEF 2025’in Türkiye’nin stratejik gücünü uluslararası arenada sergileyeceğini belirtti.