İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Yönelik Operasyon: İBB Başkanı Imamoğlu’nun Özel Kalem Müdürü de Gözaltında
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik dün sabah gerçekleştirilen operasyon sonucunda, İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun özel kalem müdürü Kadriye Kasapoğlu ve İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Begüm Çelikdelen dahil 51 kişi gözaltına alındı.
Operasyonun ardından, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yurt genelindeki bütün programlarını iptal ederek Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Özel, görüşme sonrasında basına açıklamalarda bulundu.
Özel’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:
- İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı, kendisini Türkiye Cumhuriyeti Başsavcısı gibi görmekte. Yetki aşımı yapmıştır ve bu mesleki çizgiyi aşmıştır.
- Ekrem İmamoğlu ile yaptığımız görüşmede, Türkiye’nin geleceği hakkında önemli konuları ele aldık. Siyasette nepotizme karşı mücadele edenlerden biriyim ve Ekrem İmamoğlu da bu konuda hassas bir isimdir.
- Aile üyelerini hedef gösterme niyetinde değilim, ancak bazı konuların resmi ve gayriresmi alanlarını biliyoruz. Ailelere dokunmamalı, çocuklarla ve eşlerle uğraşmak doğru değil.
- Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçmemelidir. Bizler Erdoğan’dan talep etmeyecek, adaylığı vermek için özgürlük dilenmeyecek kadar onurluyuz.
- Rövanş almayacağız, çünkü biz o ahlakın insanlarıyız. Eşler ve çocuklar rahat olsun, çünkü bizim kitabımızda böyle bir rövanş yoktur.