Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Akşehir’deki Kiraz Bahçelerini İnceledi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya’nın Akşehir ilçesinde bulunan kiraz bahçelerine yapmış olduğu incelemelerde, bahçelerin durumu hakkında bilgi aldı.

Akşehir’in Saray Mahallesi’nde zirai dondan zarar gören kiraz bahçelerini gezen Bayraktar, yetkililerden ve üreticilerden bahçelerin durumuyla ilgili bilgi aldı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bayraktar, Türkiye’nin son yıllarda doğal afetlerden büyük ölçüde etkilendiğini belirtti.

Ocak ve şubat aylarında beklenen yağışların olmaması nedeniyle kuraklık tehlikesinin ortaya çıktığını vurgulayan Bayraktar, “Mart ayında yaşanan don olayları özellikle Akdeniz Bölgesi’ndeki narenciye üretimine büyük zarar verdi. Ancak nisan ayındaki yağışlar, yer altı su kaynakları ve barajlar açısından olumlu bir gelişme sağladı.” şeklinde konuştu.

Bayraktar, geçtiğimiz günlerde meydana gelen üç günlük don olayının meyve ağaçlarına zarar verdiğini ifade etti.

Bölgede yapılan tespitler doğrultusunda, Akşehir ilçesinde badem, ceviz ve kayısıda yüzde 95, erik, kiraz, şeftali, üzüm ve vişnede yüzde 90, armut, ayva ve elmada yüzde 80, çilekte ise yüzde 60 oranında zarar meydana geldiği belirtildi. Ayrıca buğday, arpa ve şeker pancarı gibi ürünlerde de zarar tespit çalışmalarının devam ettiği açıklandı. Üreticilere destek olma zamanı geldi.” şeklinde konuştu.

Bayraktar’a, Akşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Küçükpolat ile çevre ilçelerdeki ziraat odası başkanları da eşlik etti.

Related Posts

Lityum piyasalarında dalgalanma

Lityum karbonatın ton fiyatı Temmuz ayında 8.500 dolar seviyesinde sabitlendi. Bu gelişme, yıl boyunca süren hızlı düşüşe son verse de fiyatlar hâlâ 2021’den bu yana en düşük noktaya yakın. Uluslararası Enerji Ajansı’nın verilerine göre, 2023’te …

Bakan Kacır, Gaziantep’te sanayicilerle istişare toplantısında konuştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’de 150 bin hektar olan planlı sanayi alanlarının 2030’da 350 bin hektara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek “Bu, 60 yılda gerçekleştirilen toplam sanayi alanı büyüklüğünün 2 mislinin üzerine sadece 5 yılda çıkması demektir.” dedi.

Ekonomistler enflasyon rakamlarını değerlendirdi: Emeklinin üstünden silindir gibi geçtiler

TÜİK’in Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre aylık yüzde 1,37, yıllık ise yüzde 35,05 olarak gerçekleşti.. ayrıca çekirdek enflasyon manşet verileri aştı. Kalıcı fiyat artışlarına işaret eden bu tablo, enflasyonla mücadelenin zorlu sürecinin sürdüğünü gösteriyor. Açıklanan enflasyon verileri sonrası memeur ve emekli zam oraqnalrı netleşti. Ekonomistler memur ve emekli maaş zamlarına gelen zam oranlarını değerlendirdi. Peki ekonomistlerin yorumu ne oldu? İşte detaylar…

En düşük memur maaşı ne kadar oldu?

Memur ve memur emeklileri yüzde 15.57, SGK, Bağ-Kur, tarım emeklisi, dul ve yetimlerin alacağı zam oranı da yüzde 16.67 oldu. Buna göre en düşük memur maaşı 50 bin 502 lira oldu.

Altında rekor sinyali: Dolar düşerken gözler Trump’ta

3 Temmuz 2025 Perşembe altın fiyatları belli oldu. Yurttaşlar altının ne kadar olduğunu merak etti. Peki, gram, çeyrek, Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu? İşte 3 Temmuz 2025 Perşembe altın fiyatları…

Deprem bölgesinin yeniden imarı için İslam Kalkınma Bankasından 200 milyon euroluk finansman

Hazine ve Maliye Bakanlığının girişimleriyle İslam Kalkınma Bankasından (İKB) deprem bölgesinin yeniden imarı ve kent içi ulaşım projeleri için 200 milyon avroluk uygun koşullu ve uzun vadeli finansman temin edildi.