Kandilli’den İstanbul depremi raporu: “Artçılar 15-20 kilometrelik bir alanda yoğunlaştı”

İstanbul’da 23 Nisan’da Meydana Gelen 6.2 Büyüklüğündeki Deprem Hakkında Kandilli Rasathanesi’nden Açıklama

23 Nisan tarihinde İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrasında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, “Marmara Denizi Depremi Bilgilendirme Notu” başlıklı bir rapor yayımladı.

İki Ana Artçı Deprem Oldu

Rapora göre, 23 Nisan’dan bu yana (26 Nisan’a kadar) toplamda 445 artçı sarsıntı yaşandı ve ilk depremin ardından 5.2 büyüklüğünde iki ana artçı deprem meydana geldi.

“15-20 Kilometrelik Alanda Yoğunlaştı”

Raporda vurgulanan bir diğer nokta, artçı depremlerin genellikle Orta Marmara ve Kumburgaz segmenti arasında, 15-20 kilometrelik bir alanda yoğunlaştığıdır. Rapor, yaşanan depremin Marmara Bölgesi ve çevresinde hissedildiğini belirtirken merkez üssündeki aletsel şiddetin MMI 8’e ulaştığı ve yerleşim yerlerinde ise aletsel şiddet değerinin V seviyesine kadar çıktığını ifade etmektedir.

Deprem ivme kayıtlarının incelenmesi sonucunda, yapıların maruz kaldığı spektral ivmenin, tasarım spektrumunun oldukça altında olduğu tespit edilmiştir. Bu doğrultuda, depremi takiben altıncı dakikada tsunami uyarı mesajlarının AFAD’a ve bölgemizdeki ilgili merkezlere iletilmiştir. Gözlemlerle tsunami uyarısının aletsel olarak teyit edildiği ve tehlikenin geçtiği bilgisi 16:53 itibarıyla duyurulmuştur.

“Artçı Sarsıntılar Bir Süre Daha Devam Edecek”

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamada, artçı sarsıntıların bir süre daha devam edeceği ve vatandaşların riskli binalara girmemeleri gerektiği konusunda uyarıda bulunulmuştur.

Related Posts

Son Dakika… Ekrem İmamoğlu’ndan ‘Kanal İstanbul’ tepkisi: ‘Depremle ilgili sadece aklıma gelen 4 kalem işinizi paylaşıyorum’

Son dakika haberi… İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı yeni paylaşımda Kanal İstanbul projesine tepki göstererek, “Depremle ilgili sadece aklıma gelen 4 kalem işinizi paylaşıyorum” ifadelerini kullandı ve iktidarın son dönem harcamalarını madde madde sıraladı.

Gazze’yi teknoloji öldürüyor: Savaşı şekillendiren yapay zeka deneyleri

Gazze’de savaş her geçen gün artan şiddetiyle devam ediyor. İsrail, bu sırada yapay zeka ile desteklenmiş yeni bir askeri teknolojiye yöneldi. Son 18 ayda yapay zeka destekli sistemler orduya benzeri görülmemiş bir hızla adapte edildi. İsrail ordusu şimdi kimlik tespitinden konum belirlemeye kadar her alanda savaş etiğine meydan okuyan teknolojilere güveniyor…

İBB’ye operasyonlarda 2. dalga… Özgür Çelik ‘zaman ayarlı’ diyerek tepki gösterdi: ‘Bu rant hırsı nedir, kimlere sözler verildi?’

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, bu sabah İBB’ye yönelik gerçekleştirilen operasyona ilişkin “Bu rant hırsı nedir ya? Bu memleket kimlere parsel parsel satıldı ya? Kimlere sözler verildi? Bu ne hırs yani? Dün tebligat yapan adamı bugün gözaltına almak bu neyin hırsı? Kime sözler verildi? Buraların sözü kime verildi” dedi.

Kadriye Kasapoğlu kimdir? Ekrem İmamoğlu’nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu neden gözaltına alındı?

Ekrem İmamoğlu’nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu gözaltına alındı. Kadriye Kasapoğlu kimdir? Ekrem İmamoğlu’nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu neden gözaltına alındı?

Bir SMA ilacı daha geri ödeme listesine alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Daha önce müjdesini vermiş olduğumuz; kullanım kolaylığı olan bir SMA ilacı daha geri ödeme listesine alındı.” dedi.

Uluslararası Sağlık Turizmi Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Uluslararası Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir