İstanbul’da 2 bin 500 yeni taksi için takvim netleşti

İstanbul’da 150 Yeni Taksi Plakası İçin İhale Düzenlenecek

Türkiye’nin en yoğun nüfuslu kentinde taksi sayısının yetersiz olduğu belirtiliyor. Bu eksikliği gidermek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), toplu taşıma sistemine 2.500 yeni taksi eklemeyi planlıyor. Bunun ilk adımı olarak ‘Uygulama Bazlı Taksi Taşımacılığı’ projesi hayata geçiriliyor ve 150 yeni taksi plakası için 18 Şubat 2025 tarihinde ihale düzenlenecek.

İhalenin yeri, Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi olacak ve saat 10:00’da başlayacak. Başvurular için son tarih ise 17 Şubat 2025 saat 12:00 olarak belirlendi. İhaleye bireysel olarak başvuru yapılabilecek ve her başvuru sahibi en fazla bir plaka için teklif verebilecek.

İhaleye Katılım Şartları ve Plaka Bedeli

Her bir taksi plakasının muhammen bedeli 4 milyon 250 bin TL + KDV olarak belirlenirken, geçici teminat bedeli ise 127 bin 500 TL olarak açıklandı. İhale şartnamesi, İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nden 1.000 TL karşılığında temin edilebilecek.

Başvuruda bulunacak kişilerin belirlenen evrakları eksiksiz şekilde teslim etmeleri gerekiyor. Gereken belgeler arasında İstanbul’da oturduğunu gösteren ikametgah belgesi, geçerli sürücü belgesi, adli sicil kaydı ve geçici teminatın yatırıldığını gösteren makbuz bulunuyor.

Yeni Plakalar ve Süresi

Yeni taksiler, İstanbul’da mevcut sistemine alternatif olarak hizmet vermeye başlayacak ve 29 yıl boyunca geçerli olacak. Ayrıca, İstanbul’da toplu taşıma standartlarını yükseltmek amacıyla, yeni taksiler İstanbulluların oylarıyla belirlenen yeni tasarımla hizmet verecek. Bu proje sayesinde İstanbul’da taksi hizmetlerinde önemli bir iyileşme sağlanması hedefleniyor.

Related Posts

Temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Temmuz ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarının ödenmeye başlandığını duyurdu. Bakan Göktaş, toplam 6,2 milyar liralık ödemenin hesaplara aktarılacağını açıkladı. 6,2 MİLYAR LİRALIK ÖDEME …

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni 14 Temmuz’da yola çıkıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni’nin 14 Temmuz’da bir kez daha raylara ineceğini açıkladı. Bakan Uraloğlu, toplamda 68 gün sefer yapacak trenin 100 binden fazla yolcu taşıyacağını söyledi. Uraloğlu, “Zaferin Adı Türkiye temasıyla hazırlanan Yüksek Hızlı Tren seti, 30 Eylül 2025 tarihine kadar seferde kalacak.” dedi.

Kuzey Makedonya ihracatı arttı, dış ticaret açığı azaldı

Kuzey Makedonya’nın dış ticaret açığı, Mayıs 2025’te geçen yılın aynı ayına göre 59 milyon dolar azalarak 250 milyon dolara geriledi. Ülkenin ihracatı yüzde 28,7 artarak 841 milyon dolara çıkarken, ithalat yüzde 13,3’lük daha yavaş bir hızla 1 milyar …

Lityum piyasalarında dalgalanma

Lityum karbonatın ton fiyatı Temmuz ayında 8.500 dolar seviyesinde sabitlendi. Bu gelişme, yıl boyunca süren hızlı düşüşe son verse de fiyatlar hâlâ 2021’den bu yana en düşük noktaya yakın. Uluslararası Enerji Ajansı’nın verilerine göre, 2023’te …

Bakan Kacır, Gaziantep’te sanayicilerle istişare toplantısında konuştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’de 150 bin hektar olan planlı sanayi alanlarının 2030’da 350 bin hektara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek “Bu, 60 yılda gerçekleştirilen toplam sanayi alanı büyüklüğünün 2 mislinin üzerine sadece 5 yılda çıkması demektir.” dedi.

Ekonomistler enflasyon rakamlarını değerlendirdi: Emeklinin üstünden silindir gibi geçtiler

TÜİK’in Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre aylık yüzde 1,37, yıllık ise yüzde 35,05 olarak gerçekleşti.. ayrıca çekirdek enflasyon manşet verileri aştı. Kalıcı fiyat artışlarına işaret eden bu tablo, enflasyonla mücadelenin zorlu sürecinin sürdüğünü gösteriyor. Açıklanan enflasyon verileri sonrası memeur ve emekli zam oraqnalrı netleşti. Ekonomistler memur ve emekli maaş zamlarına gelen zam oranlarını değerlendirdi. Peki ekonomistlerin yorumu ne oldu? İşte detaylar…