Adana Mahkemesinde FETÖ Davası
Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşmasına, tutuksuz sanık E.A. ve avukatı katıldı.
Cumhuriyet savcısı, sanığın örgüte ait evlerde kaldığını, sohbet toplantıları düzenlediğini ve FETÖ iltisakı gerekçesiyle KHK ile kapatılan eğitim kurumlarında öğretmen olarak çalıştığını belirtti.
6 YIL 10 AY HAPİS CEZASI
Savcı, E.A’nın örgüt elebaşının talimatıyla Bank Asya hesabında olağan dışı artış yaşandığını, örgüte ait yayınlara abone olunmasını istediğini ve ByLock yazışmalarında adının geçtiğini kaydetti. Ayrıca, sanığın “serrehber” olarak faaliyet gösterdiğini belirtti.
Sanık E.A. suçlamaları reddederek, “Örgütsel bir konumum bulunmamaktadır. FETÖ üyesi değilim. Beraatimi talep ediyorum.” dedi.
Mahkeme heyeti, sanığı “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı ve mevcut halinin devamına karar verdi.
More Stories
Görüntüler Türkiye’yi ayağa kaldırmıştı: Skandalın mağduru Arena’ya konuştu
Köpeklerin toplanmasına karşı çıktığı için hedef gösterilmişti: Şüpheli yangında ölen “Necla teyze” toprağa verildi
Kozan’da Trafik Kazası: Sürücü Yaralandı