Devlet Bahçeli’den ‘yumruklu saldırı’ya bir garip kınama: Özgür Özel’in adını bile anmadı: ‘Bir siyasi kurumun yöneticisi…’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yumruklu saldırıya maruz kalan CHP lideri Özgür Özel için destek mesajı yayımladı.

Bahçeli, belirli bir hesaptan paylaştığı mesajda Özel’in adını anmadı.

“BİR SİYASİ LİDERE GEÇMİŞ OLSUN…”

MHP lideri şu ifadeleri kullandı:

“Aramızdan ayrılan TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Merhum Sırrı Süreyya Önder için İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen veda ve vefa törenine iştirak eden, ardından da fiziksel saldırıya maruz kalan belirli bir siyasi liderin geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

“ŞİDDETE KARŞI OLDUĞUMUZU VURGULUYORUM…”

“Tüm şiddet türlerine karşı olduğumuzu açıkça belirtiyorum” diyen Bahçeli, mesajını şu şekilde sürdürdü:

“Bu tür bir günde, herkesin gözü önünde, ayrıca insanı, vicdanı ve İslami değerleri birleştiren bir zamanda gerçekleşen ilgili provokasyon her anlamda düşündürücü ve ürkütücüdür.

Söz konusu alçak ve lanetlenen saldırının tüm yönleri araştırılarak incelenmeli ve gerekiyorsa arkasındaki gizemli perde açığa çıkarılmalıdır ki bu siyasi ve toplumsal huzur için elzemdir. Bu müstehcen eylemin bireysel bir saplantıdan mı kaynaklandığı yoksa daha önceden planlanmış, zamanla ilişkili iç ve dış bağlantılı bir siyasi tuzak mı olduğu açıklığa kavuşturulmalıdır. Ayrıca, polis ve yargı birimlerimiz aynı anda çalışarak bunu başaracak kapasitede ve becerilidirler.

Türkiye’yi şiddet döngüsüne sürüklemek, tahrik etmek ve yıkmak ortamını körüklemek, buna yönelik faaliyetleri bilinçsizce yürütmek tarihe not edilecek bir hatadır. Bu hatanın içinde olanlar kasıtlı veya kasıtsız olarak öncelikle aklını başına almalı, ahlaki sorumluluğun ve sağduyulu duruşun yolundan sapmamalıdır. Merhum Sırrı Süreyya Önder kardeşime bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum”

Related Posts

Vatikan’da kritik ziyaret: Zelenski ile Papa görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14’üncü Leo ile bir araya geldi.

Bakan Yerlikaya: FETÖ elebaşının ölümünden sonra da hain yapının peşini bırakmayacağız

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen ‘Zaferin Adı Türkiye’ programında konuştu. Yerlikaya, FETÖ elebaşının ölümünün ardından da mücadeleye devam edildiğini açıkladı. Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 12 askere rahmet dileyen Yerlikaya, şehitlik mertebesinin önemini vurguladı.

İzmir Valisi orman yangınlarında elektrik dağıtım şirketlerini adres gösterdi, Cumhurbaşkanlığı ‘asılsız iddia’ dedi

İzmir Valisi Süleyman Elban, kentte geçen hafta meydana gelen yangınların tamamının elektrik hatlarından kaynaklı olarak başladığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise açıklamanın adresini “sosyal medya ve bazı mecralar” olarak değiştirdi, “kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialar dezenformasyon” dedi.

Kütahya’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Kütahya’da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

Tekne alabora oldu: Beş kişi denize düştü

Edinilen bilgiye göre, İncesu sahilinden denize açılan 5 kişinin bulunduğu küçük tekne, henüz belirlenemeyen bir nedenle alabora oldu. İhbar üzerine bölgeye Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisleri ile Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Teknede …

‘Prompter’ ayrıntısı dikkat çekti… Eski İYİ Partili vekilden ‘Öcalan’ çıkışı: ‘İmralı’yı cezaevi sanıyorduk, stüdyo olmuş…’

Bağımsız Ankara Milletvekili Koray Aydın’dan terör örgütü PKK elebaşı Öcalan’ın videosuna tepki geldi. “İmralı’yı cezaevi sanıyorduk; stüdyo olmuş” diyen Aydın, “İktidar adeta celladına aşık olmuş bir halde ABD ve İsrail’in Ortadoğu’daki planlarına ne yazık ki aracılık etmektedir. İktidarı eleştiren televizyon ekranları karartılırken, bölücü terör örgütü PKK’nın elebaşına ekran açılmaktadır” dedi.