23 Şubat 2025

Eğitim Haber Sitesi

Eğitim, Sağlık, Ekonomi, Teknoloji Haber Sitesi

Can Atalay’dan İstanbul Barosu’na Genel Kurul mesajı

Tutuklu milletvekili Can Atalay, 23 Şubat'ta yapılacak İstanbul Barosu Olağanüstü Genel Kurul çağrısına ilişkin bir açıklama yaptı.

Can Atalay: Barolarımızın Özgüvenli ve Demokratik Tutumunu Kutluyorum!

Silivri’deki Marmara Cezaevinde tutuklu bulunan Hatay Milletvekili Can Atalay, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda baroların önemine vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı:

“Barolarımızı, kuruluş yasası, ‘hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak’la görevlendirir. Her yerde, her alanda yurttaşın, halkın haklarını savunan bizler Baromuzu, yöneticilerimizi tehdit eden haksız, hukuksuz uygulamalara karşı elbette sesimizi yükselteceğiz.” dedi.

“Özgüvenli, yürekli, demokratik tutumu için Baro yönetimimizi kutluyorum”

Can Atalay, görevini layıkıyla yerine getiren baro yöneticilerini takdir ederek, tutuklu arkadaşlarının yanında duracaklarını belirtti. Baro yönetimlerinin görevlerini doğru bir şekilde yerine getirdiğini vurgulayan Atalay, genel kurulda demokratik ilkeleri ve yasaları ön planda tutacaklarını belirtti.

“İstanbul Barosu’nun tarihi, baskılara karşı direnmenin örnekleriyle doludur”

İstanbul Barosu’nun tarihinde, baskılara karşı çıkarak direnmenin önemli bir yeri olduğunu belirten Atalay, meslektaşlarının demokrasiye olan inancını ve hukukun üstünlüğünü savunma kararlılığını övdü.

“Siyasetteki ve doğadaki zorluklara rağmen Baromuza sahip çıkacağız”

Zorluklarla karşılaşsalar da baroların ve meslektaşlarının her zaman demokrasiye sahip çıktığını vurgulayan Can Atalay, siyasette ve doğada yaşanan sıkıntılara rağmen baroları desteklemeye devam edeceklerini ifade etti. “İnancımız tamdır.” dedi.