Binlerce civcive barınak sahip çıktı

First State Hayvan Merkezi, Yüzlerce Civcive Sahip Çıktı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Delaware eyaletinin Camden kentinde bulunan First State Hayvan Merkezi, yüzlerce civcive sahip çıktı. Bu civcivler arasında hindiler, kazlar ve bıldırcınlar da yer alıyor ancak çoğunluk ‘Freedom Ranger’ cinsi civcivlerden oluşuyor.

Delaware’deki bir hayvan barınağı, üç gün boyunca bir posta servisi kamyonunda terk edilen binlerce civcivi buldu ve bakım altına aldı. Sıcak ve kapalı bir alanda aç-susuz kalan birçok civciv, bulunana kadar maalesef yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili taraflar, Delaware’deki bir posta dağıtım merkezinde terk edilen 12 bin civcivin nasıl olduğunu anlamaya çalışıyor. Amerika Birleşik Devletleri Posta Servisi (USPS), durumun farkında olduklarını ve aktif olarak soruşturma yürüttüklerini belirtti.

‘Civcivleri Geri Alamayız’

Pensilvanya merkezli ‘Freedom Ranger Hatchery’, civcivleri ülke genelindeki müşterilere göndermek için yetiştiren bir kuruluş olarak ortaya çıktı. Şirketin sözcüsü, biyogüvenlik sebepleriyle civcivleri geri kabul edemeyeceklerini açıkladı.

Sözcü ayrıca, USPS’in civcivleri teslim ettikten sonra keşfetmesinin doğru bir adım olacağını belirtti çünkü alıcıların, civcivlere yeterli şekilde bakabilecek donanıma sahip olduklarını söyledi.

Sadece Birkaç Yüz Civciv Sahiplendirildi

Hayatta kalan binlerce civciv, First State Animal Center ve SPCA adlı hayvan barınağında iki haftadan fazla bir süredir bakım altında tutuluyor. Barınak müdürü John Parana’ya göre, birkaç yüz civciv sahiplendirildi ancak hala 2 binden fazla civcivin barınakta olduğunu tahmin ediyor.

Yoğunluk nedeniyle barınak personeli 24 saat çalışıyor ve operasyonun devam etmesi için bağışlara ihtiyaç duyuluyor. Civcivlerin bakımı ise her gün 5 dolar maliyet gerektiriyor.

Civcivlerin yanı sıra hindiler, kazlar ve bıldırcınlar da bulunuyordu ancak çoğunluğu ‘Freedom Ranger’ cinsi civcivlerdi. Bu cins, yaklaşık 10 haftada olgunlaşıyor ve zamanla artan yem ve alan ihtiyacı barınağı zorluyor.

Civcivler İçin Günlük 5 Dolarlık Destek Planı

Delaware Tarım Müdürlüğü, civcivlere harcanan günlük 5 dolarlık maliyeti karşılamayı öngören bir destek planı üzerinde çalışıyor. Ancak barınağın bağış ihtiyacı devam ediyor ve operasyonu sürdürebilmek için ek finansman sağlanması gerekiyor.

Related Posts

168 bıçak darbesine 15 yıl ceza

İzmir’de 14 yaşındaki U.E.Y, 15 yaşındaki Hacer Çağla Çetinalp’i 168 yerinden bıçaklayarak öldürdü. “Canavarca hisle ve tasarlayarak öldürme” suçundan yargılanan U.E.Y’ye 15 yaşından küçük olması nedeniyle 15 yıl hapis cezası verildi. Avukat Rezan Epözdemir söz konusu cezayı Odatv’ye değerlendirdi.

KKTC’deki Cumhurbaşkanlığı seçimi için bağımsız aday olan Mehmet Hasgüler: “Makam halktan uzaklaştı, Saray halka açık olacak”

KKTC’deki Cumhurbaşkanlığı seçimi için bağımsız aday olan Mehmet Hasgüler: “Makam halktan uzaklaştı, Saray halka açık olacak”

Trump, Meksika ve Avrupa Birliği’nden yapılan ithalatta yüzde 30 oranında gümrük vergisi uygulanacağını duyurdu

ABD Başkanı Trump, Meksika ve Avrupa Birliği’nden yapılan ithalatta yüzde 30 oranında gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı.

CHP’li Meclis Üyesine ölüm tehdidi

31 Mart 2024’teki yerel seçimlerde AKP’den CHP’ye geçen Bayrampaşa Belediyesi’nde çarşamba günü meclisin CHP’li üyeleri Saki Teker ve Ali Karahasanoğlu’nun partiden istifa ettiklerini açıklamasının ardından CHP’li meclis üyesi Deniz Uykan da partiden istifa etmesi için ölüm tehditleri aldığını öne sürdü.

Ölümcül parazit alarmı: Vücuda sızıyor insanlarla besleniyor

Uzmanlar, ABD’de ortaya çıkan yeni parazitlerin insanlarla beslendiği ve ölümcül hastalıklar yaydığı konusunda uyarıyor. Vücutta yıllarca belirti vermeden kalan parazitler “sessiz katil” olarak biliniyor.

Gazeteci Serdar Akinan hakkında suç duyurusu

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, gazeteci Serdar Akinan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.