Avrupa Otoyolu trafiğe kapatıldı! Alevler ağaçlık alanı sardı

Karamesutlu Köyü Yakınlarında Orman Yangını Kontrol Altına Alınıyor

Kırklareli’nin Babaeski ilçesi sınırları içerisinde bulunan Karamesutlu köyü yakınlarında meydana gelen orman yangını, henüz belirlenemeyen bir sebeple başladı ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak ağaçlık alanlara sıçradı.

Olayın duyulmasının ardından bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Çevredeki vatandaşların hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Otoyol Trafiğe Kapatıldı

Yoğun duman nedeniyle Avrupa Otoyolu’nda görüş mesafesi düştüğü için trafik çift yönlü olarak durduruldu. Sürücüler alternatif güzergahları kullanmaları konusunda uyarıldı.

Yangın söndürme çalışmalarına havadan helikopter ve uçak, karadan ise arazöz ve iş makineleriyle müdahale ediliyor. İtfaiye ekipleri ve orman yangınlarıyla mücadele uzmanları yangının yayılmasını engellemek için yoğun çaba sarf ediyor.

Kırklareli İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cemalettin Akyüz ve AFAD Müdürü Salih Erden, olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldılar. Çevre illerden de takviye ekiplerin sevk edilmesi planlanıyor.

Related Posts

Süper Lig devinden Arda Kızıldağ sürprizi

Gelecek sezon savunma hattını güçlendirmek ve yerli bir takviye yapmak isteyen Beşiktaş, Gaziantep FK’da başarılı bir performans gösteren Arda Kızıldağ’ı kadrosuna katmak istiyor.

Traktör Kazasında Eski Başkan Hayatını Kaybetti

Adana Feke’de devrilen traktörde eski AK Parti Başkanı Şaban İş hayatını kaybetti. Soruşturma başlatıldı.

Güzelliği başına dert oldu: Salyangozların soyu tükeniyor

Doğu Küba ormanlarında yaşayan ve kabuklarının benzersiz güzelliğiyle bilinen Polymita cinsi ağaç salyangozları, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Renkli desenlere sahip kabukları nedeniyle koleksiyoncuların hedefi haline gelen bu canlılar için uluslararası bilim insanları harekete geçti.

İmamoğlu’ndan ‘sahte diploma’ çıkışı

Tutuklu İBB Başkanı İmamoğlu “Türkiye’de sahte diplomalar e-Devlet’e sahte e-imzayla kaydedilmiş, kimsenin haberi bile olmamış. Skandalın boyutları korkutucu ama iktidar için varsa yoksa benim diplomam ve Cumhurbaşkanlığı adaylığım” diyerek tepki verdi.

Ambulans ve Kamyonet Çarpıştı: Yatalak Kadın Hayatını Kaybetti

Orhangazi’de ambulans ile kamyonetin çarpışması sonucu 78 yaşındaki hasta Hatice Bozdağ hayatını kaybetti.

Yollarda denetim: En fazla ceza hız sınırını aşanlara kesildi

25-31 Temmuz tarihleri arasında 2 milyon 545 bin 632 araç denetlendi. Bu araçların yüzde 24’üne radar cezası kesildi. Yüzde 5,6’sının ise periyodik muayenesinin yapılmadığı belirlendi.