n11’i kim satın aldı? Büyük gizem çözülemiyor!

Abu Dabi Merkezli DMSF, n11’in Yeni Sahibi Oldu

Türkiye’nin son yerli sahipli çevrimiçi alışveriş platformu n11’in artık yeni sahibi Abu Dabi merkezli DMSF oldu. Geçtiğimiz hafta satış haberinin duyurulmasının ardından Rekabet Kurumu’nun onayı bekleniyor. 2023 yılında Getir’in satın aldığı n11 kısa bir süre sonra Borancılı Teknoloji’ye devredilmişti. Ancak platform, şimdi yeniden el değiştirerek DMSF’e geçti.

DMSF Hakkında bilinenler ve Patronu Kim?

Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in araştırmasına göre Abu Dabi merkezli gizemli şirket DMSF üzerine detaylı bir yazı hazırlandı. Ülker, ülkemizin dijital platform devleri olan Trendyol ve Hepsiburada gibi sitelerin yabancı sermaye tarafından satın alındığına işaret ederek, “Şimdi ise n11’in Körfez sermayesi tarafından alındığı duyuruldu. Ancak Birleşik Arap Emirlikleri merkezli DMSF’nin kimliği hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.” ifadelerini kullandı.

“Hatta Resmi başvurularda bile Abu Dabi merkezli DMSF adıyla yer alıyor.” diyen Ülker’e göre, şirket hakkında neredeyse hiçbir detay bulunmamakta. Ülker’in araştırmasına göre, şirketin internet sitesinde sadece CEO olarak bahsedilen ‘Simon Schmid’ ismi yer almaktadır. Ülker, Schmid & Partners Management Services Ltd adlı bir şirkete ulaşarak, Simon Schmid’in İsviçreli finans devi Credit Suisse’in Birleşik Arap Emirlikleri’nde Abu Dabi ve Dubai’de kurulumunu yapan kişi olan finans uzmanının oğlu olduğunu öğrendi. Şirketin faaliyet alanları arasında Yatırım Danışmanlığı, Varlık Yönetimi, Aracılık ve Ortak Girişim organizasyonu bulunmaktadır.

Schmid Ailesi ve DMSF

n11’i satın alan DMSF’nin CEO’su olarak belirtilen Simon Schmid’in Schmid & Partners Management Services şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve Varlık Yöneticisi olduğunu paylaşan Ülker’e göre, Schmid ailesi şirketin yönetiminde de yer almaktadır. Bununla birlikte, DMSF’nin tam olarak kimlere ait olduğu belirsizliğini korumaktadır. Şirketin faaliyet alanlarının belli olmasına rağmen, yaptığı yatırımlar hakkında şu an için herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Ülker’e göre, DMSF ve Schmid & Partners Management Services gibi şirketlerin, fon toplama ve girişim kurma amaçlarıyla kurulduğu öne sürülmektedir, dolayısıyla n11’in arkasında kimin olduğu belirsizliğini korumaktadır.

Related Posts

Tesla, Türkiye’de 10 şehirde 80 noktada şarj istasyonları kuracak

Elektrikli araç pazarında büyümeye devam eden Tesla, Türkiye’deki şarj altyapısını genişletiyor. Şirket, 2025’te 10 şehirde 80 yeni Supercharger noktası kuracak.

Mavi Vatan’a Türk imzası: 200 asker, 2 helikopter ve 41 bin beygir güçle yola çıkıyor

Adını, kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale topraklarından alan TCG Gelibolu (F-493), teknik kapasitesi, yerli savunma sistemleriyle güçlendirilmiş altyapısı ve 200 kişilik mürettebatıyla Türk donanmasının en güçlü unsurlarından biri olarak …

Türk balı yılın ilk yarısında 41 ülkede sofralarda yer buldu

Türkiye’nin ihraç ürünleri arasında yer alan bal, yılın ilk 6 ayında ABD, Almanya ve Birleşik Krallık başta olmak üzere 41 ülkede ağızları tatlandırdı.

Bakan Göktaş duyurdu! Aylık ödemeler artırıldı

Sosyal hizmet ve yardımların erişilebilirliğini ve etkinliğini artırmak için çalıştıklarını vurgulayan Göktaş, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde hiçbir vatandaşı geride bırakmama hedefiyle hareket ettiklerini bildirdi. Değişen ihtiyaçlara cevap …

Ankara ve İstanbul’daki 37 taşınmaz özelleştirilecek

Mülkiyet hakkı Maliye Hazinesi’nde kayıtlı Ankara ve İstanbul’da bulunan 37 taşınmaz özelleştirilecek.

Resmi Gazete’de duyuruldu: Yatırım fonları ve mevduatta stopaj arttı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 6 ay vadeli mevduatta yüzde 15 olan stopaj yüzde 17,6’a, 1 yıl vadeli stopaj yüzde 12’den yüzde 15’e çıkarıldı.