İhtilaflı bölgede gerilim: Japonya ve Çin, birbirini suçladı

Japonya ve Çin, Doğu Çin Denizi’nde bulunan ihtilaflı adacıklarda hava sahalarını ihlal etmekle suçlanıyor. Tokyo bu adaları “Senkaku” olarak adlandırırken, Pekin ise “Diaoyü” olarak adlandırıyor.

Japonya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Çin Sahil Güvenlik gemileri arasından bir helikopter Doğu Çin Denizi’nde uçtu. Aynı zamanda Japonya Dışişleri Bakanlığı, Pekin’in ülke hava sahasını ihlal ettiğini iddia ederek Çin’i şiddetle protesto etti. Çin’den ise sivil Japon uçağının adacıkların hava sahasında izinsiz uçtuğu iddiası geldi.

Çin’in Tokyo Büyükelçisi Vu Cianghao, Japonya’yı protesto ederek uçağın hava sahasına girişini ülke egemenliğinin ihlali olarak nitelendirdi. Ayrıca, Japonya’nın yeni hamleler yapması durumunda Çin’in kararlı karşı tedbirler alacağını belirtti.

Japonya’nın “Senkaku”, Çin’in ise “Diaoyü” dediği adalar, her iki ülke tarafından da tarihsel egemenlik alanı olarak kabul ediliyor. Bu adalar, Çin’in doğu kıyısına 330 kilometre, Tayvan’a 170 kilometre ve Japonya’nın Ryukyu Adaları’na 410 kilometre mesafede bulunuyor ve üzerlerindeki anlaşmazlık uzun yıllardır devam ediyor.

Related Posts

Özgür Özel’e yumruklu saldırı… Çağrı yapılmıştı: CHP’liler genel merkez önünde toplandı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sırrı Süreyya Önder için yapılan tören sonrası yumruklu bir saldırıya uğramış ve CHP Gençlik Kolları genel merkez binasında karşılama çağrısı yapmıştı. CHP’liler yapılan çağrı sonrası genel merkez binası önünde toplandı.

TEKNOFEST KKTC’yi 225 bin kişi ziyaret etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 1-4 Mayıs tarihlerinde düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, 225 bin ziyaretçiyi ağırladı.

“Özgür Özel’in makam aracı kapalı otoparka alınmadı” iddiası: İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yalanlama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in makam aracının Atatürk Kültür Merkezi’nin kapalı otoparkına alınmadığı yönünde yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Nemrut’a giden vatandaşlara bozayı uyarısı

Bitlis Valiliği, Tatvan ilçesindeki Nemrut Krater Gölü’ne giden piknikçileri, kış uykusundan uyanan bozayılar konusunda uyardı.

Gaziantep’te 1,5 ton bozuk et ele geçirildi

Gaziantep’te zabıta ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin bir iş yerinde yaptığı denetimlerde 1 ton 500 kilo bozuk et ele geçirildi. İş yeri sahibi hakkında soruşturma başlatılırken, etler imha edildi.

Devlet Bahçeli’den ‘yumruklu saldırı’ya bir garip kınama: Özgür Özel’in adını bile anmadı: ‘Bir siyasi kurumun yöneticisi…’

Son dakika haberi… MHP lideri Devlet Bahçeli, AKM çıkışı yumruklu saldırıya uğrayan CHP lideri Özgür Özel’e “adını anmadan” geçmiş olsun dileklerini iletti. Saldırıyı kınayan Bahçeli, “Menfur ve melun saldırının tüm boyutlarıyla araştırılıp tetkik ve tahkik etaplarının ikmal edilerek şayet varsa ardındaki esrar perdesinin aralanması siyasi ve toplumsal huzur adına zorunluluktur” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir