Depremi fırsata çevirdiler: Fiyatlar uçtu

23 Nisan Depremi Sonrası Arsa ve Tarla Fiyatları Artıyor

İstanbul ve çevresinde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından arsa ve tarla fiyatlarında dikkat çekici bir yükseliş yaşanıyor. Özellikle Çatalca, Silivri, Arnavutköy, Tekirdağ, Marmara Ereğlisi, Çorlu ve Saray gibi bölgelerde gayrimenkul talebinde artış gözlemleniyor.

Şikayetler Artıyor

Gayrimenkul hukukçusu avukat Ebru Yılmaz, deprem sonrası artan yatırım ilgisine dikkat çekerek, tüketicilerin plansız hareket etmemesi gerektiğini belirtiyor. İmara kapalı bölgelerde yapılaşmanın kesinlikle yasak olduğunu vurgulayan Yılmaz, yerleşime uygun olmayan alanlarda yapılan satışlarda dolandırıcılık riskinin çok yüksek olduğunu ve tüketicilere imar değil vaat satıldığını söylüyor. Belediyelerin resmi açıklama yapmadan imar geleceği hakkında söz vermenin güvenilir olmadığını ve imar planlarının yıllarca bekleyebileceğini hatta çıkamayacağını belirtiyor.

Çeşmeli gibi yerleşime kapalı bölgelerde, dolandırıcıların yüksek fiyattan satış yaparak tüketicileri kandırdığına dair artan şikayetlerin olduğunu belirtiyor.

Gayrimenkul değerleme uzmanı Burak Taban, vatandaşları sahte ilanlara karşı uyararak, tapu ve imar durumlarını resmi kurumlardan kontrol etmeleri gerektiğini vurguluyor. Marmara Ereğlisi’nde 20 yıl önce ‘yakında imar gelir’ vaadiyle yapılan satışların hala imar alamadığını örnek gösteriyor ve bu durumun insanların umutlarıyla oynandığını belirtiyor.

Tiny House Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tiny house modasının devam ettiğini ancak bu alanda pek çok kişinin yönetmelikler hakkında bilgisiz olduğunu belirtiyor. Şehir planlayıcıları, tiny house’un sabitlenmesinin yasak olduğunu ve tekerlekli ve taşınabilir olması gerektiğini vurgularken, altyapı hizmetlerine sahip olmayan yerlerde konulamayacağını belirtiyor.

Arsa Alımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Tapu kaydı kontrolü yapın, hisseli olup olmadığını ve niteliğini öğrenin.
  • İmar durumu sorgulayın ve alacağınız yerin konut yapılabilirliğini öğrenin.
  • Kadastro ve parsel bilgilerini inceleyin.
  • Ulaşım ve altyapı durumunu araştırın.
  • Doğal afet riskini kontrol edin.
  • Tarım arazileri alırken toprak koruma kanununa dikkat edin.
  • Satıcıyla noter tasdikli sözleşme yapın.
  • Vergi borcu ve haciz durumunu kontrol edin.
  • Çevre projelerini araştırın.

Related Posts

Borsa günü yükselişle tamamladı (6 Mayıs 2025)

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 22,49 puan artarken, toplam işlem hacmi 83,6 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,21 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,21 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,04 …

Türkiye’nin en zengin 100 ismi belli oldu: 10’unu birden 7’ye katladı!

Forbes en zengin 100 Türk listesini açıkladı. Listeye 4 isim ilk defa girerken zenginlerin arasındaki uçurum dikkat çekti. Dört yıl aradan sonra hazırlanan En Zengin 100 Türk listesinde toplam serveti 128,5 milyar dolar olan 108 kişi yer aldı. 10’UNU …

Brent petrolün varili 61,23 dolardan işlem görüyor

Brent petrolün varili 61,23 dolardan işlem görüyor

Borsa güne yatay başladı

Borsa güne yatay başladı

Avustralya enflasyonunda ikinci sıçrayış

Melbourne Enstitüsü paylaştığı son veriler, Mart ayında görülen 15 aylık zirve olan yüzde 0.7’lik artışın ardından ikinci artış oldu. Avustralya Merkez Bankası, Nisan ayında politika faizini yüzde 4.1’de tutma kararı almıştı. RBA Başkanı Michele …

Ünlü ayakkabı markası satılıyor

Dünyaca ünlü ayakkabı markası Skechers, özel sermaye şirketi 3G Capital’in satın alma teklifini kabul etti. Anlaşmaya göre 3G Capital, Skechers hisseleri için hisse başına 63 dolar nakit ödeme yapacak. Bu teklif, şirketin borsa değerine kıyasla yaklaşık yüzde 30’luk bir prim anlamına geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir