Ateşkesi ihlal eden İsrail 2 Filistinliyi öldürdü

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırısında 2 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun ateşkese rağmen Gazze kentine düzenlediği saldırı sonucunda, 2 Filistinli hayatını kaybetti. Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail ordusuna ait bir insansız hava aracı Gazze’nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi’nde el-Mutasım Camisi yakınındaki Mansura Caddesi’nde Filistinlileri hedef aldı. Saldırıda, Ala İmad Eslim ve Muhammed Subhi Eslim hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi yaralandı.

Daha önce, dün gerçekleşen İsrail saldırısında evlerini görmek için dönen Filistinlileri hedef alan bir başka saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmişti. Gazze’de 19 Ocak’ta başlayan ateşkes ve esir takası anlaşmasının 42 günlük birinci aşaması 1 Mart’ta sona ermişti. Ancak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, 3 Şubat’ta başlaması gereken anlaşmanın ikinci aşama müzakerelerini engellediği belirtiliyor.

Netanyahu, Gazze Şeridi’ne her türlü insani yardım malzemesinin girişinin durdurulmasına karar verdi ve ilk aşamanın ramazan ayının sonuna kadar uzatılmasını istiyor. İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bin 881 çocuk ve 12 bin 316 kadın olmak üzere toplam 48 bin 446 Filistinli öldü, 111 bin 852 kişi yaralandı. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip edildi. İsrail, anlaşmadan sonra da sık sık ateşkesi ihlal etti.

Related Posts

Önce Çeşme sonra Ödemiş şimdi de Antalya’da yangın çıktı!

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Ümit Özdağ’ın Saraçhane kararına CHP’li vekilden ‘Canı sağ olsun’ yanıtı

İBB’ye yapılan operasyonun 100’üncü gününde CHP, Saraçhane’de toplandı. Zafer Partisi’nin parti teşkilatlarına yaptığı “Saraçhane’ye gidilmesin” talimatı dikkat çekti. CHP’li Umut Akdoğan, Ümit Özdağ için, “Canı sağ olsun” yanıtını verdi.

Türkiye’nin dört bir yanında çıkan orman yangınlarında son durum: Hangileri söndü, hangileri devam ediyor?

Türkiye son bir haftadır orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, orman yangınlarında son durumu açıkladı.

Bulgaristan ve Romanya’yı panter korkusu sardı

Bulgaristan ve Romanya’da günlerdir süren kara panter paniği, Bulgar uzmanların yaptığı açıklamalarla farklı bir boyut kazandı. Uzmanlar, bölgede görüldüğü iddia edilen hayvanın aslında büyük bir köpek olabileceğini belirtti. Bu açıklamanın ardından …

Kağıt fabrikasında yangın faciası! 8 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

Tayland’da bir kağıt fabrikasında çıkan yangında 8 kişi hayatını kaybederken 26 kişi yaralandı. İki kişinin ise kayıp olduğu kaydedildi.

Trump, Suriye’ye yaptırımları sonlandıran başkanlık kararnamesini imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Suriye’ye yönelik yaptırımlarını sonlandıran Başkanlık kararnamesini imzaladı. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, “Başkan Trump, istikrarlı, birleşik ve kendi içinde ve komşularıyla barış içinde olan bir Suriye’yi desteklemeye kararlı” ifadelerine yer verildi.