Van’da gözaltına alınan 22 kişiden 20’si tutuklandı

Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım atanmasının ardından belediye binasında ve kent genelinde başlayan protestolar sonucu gözaltına alınan 22 kişiden 20’si tutuklandı. Protesto eylemlerine katılan gazeteciler Bilal Babat ve Behçet Bayhan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Polis kayyım ataması sonrası yapılan protestolara yönelik düzenlediği operasyonda 22 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan şüpheliler nöbetçi hakimliğe sevk edilirken, gazeteciler Bilal Babat ve Behçet Bayhan’ın ifadeleri tamamlandıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi. Ancak diğer 20 kişi, “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu’na muhalefet” gerekçesiyle tutuklandı.

Olayın ardından protestolara katılan kişilerle ilgili yasal süreç devam ederken, tutuklananlar hakkında yapılan açıklamada, gösteri ve yürüyüşlere katılmanın suç olduğu ifade edildi.

Related Posts

“FETÖ’nün siyasi ayağı” paylaşımına 5 yıl sonra soruşturma

CHP’li Hasan Şencan’ın 2020’de yaptığı sosyal medya paylaşımı, 5 yıl sonra AKP’li Mustafa Şentop’un şikâyetiyle soruşturma konusu oldu. Şencan verdiği ifadede, “Hakaret yok, eleştiri yaptım” diyerek kendini savundu.

Ülke şokta! Muhalefet lideri bir araca bindirilip zorla kaçırıldı

Mozambik’te siyaset sahnesi sarsıcı bir gelişmeyle gündeme oturdu. Demokratik Devrim Partisi’nin lideri Vitano Singano, kimliği belirsiz 6 kişi tarafından silah zoruyla bir araca bindirilerek kaçırıldı. Olayın üzerinden iki gün geçmesine rağmen Singano’dan hâlâ haber alınamıyor.

14 yaşındaki çocuğa cinsel saldırı: 4 kişi gözaltında

03 Temmuz 2025 Salı gecesi Pire’de 14 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel saldırıya uğramasıyla ilgili olarak dört erkek Yunan polisi tarafından gözaltına alındı. Yunanistan Emniyet Teşkilatı Basın Sözcüsü Konstandina Dimoglidou, ERTNews’e yaptığı …

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’da: Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Zirvesi’ne katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Zirvesi’ne katılmak üzere özel uçak ‘TUR’ ile Azerbaycan’ın Hankendi şehrine vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Fuzuli Havalimanı’nda Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev karşıladı.

Bali açıklarında feribot faciası: 6 ölü, 30’dan fazla kayıp

Endonezya’nın Bali adası açıklarında bir feribotun batması sonucu en az 6 kişi hayatını kaybetti, 30’dan fazla kişi kayboldu

Şaka yaparken arkadaşını kolonya ile yaktı

Erzurum’un Aşkale ilçesinde arkadaşı şaka yapmak için Emir Ahmet Ünal’ın (11) sol bacağına kolonya döküp ateşe verdi. Bir anda alevler içinde kalan Ünal’a arkadaşının dayısı üzerine kova ile su döküp müdahale etti. Sol bacağı ve ellerinde yanıklar oluşan Ünal, hastanede tedaviye alındı.