Deyrizor’da Onarım ve ABD Gözlemi

Suriye’de Terör Örgütü PKK/YPG Tarafından Yıkılan Köprü Yeniden İnşa Edilirken ABD Askerleri Bölgede Görüldü

Suriye’nin Deyrizor Valiliği, PKK/YPG terör örgütü tarafından Fırat Nehri üzerinde yıkılan Harbi Köprüsü’nü yeniden inşa ederek sivillerin geçişine açmaya karar verdi. Bu süreçte, ABD askerlerinin de köprünün yakınında konuşlandırıldığı görüldü.

Deyrizor Valiliği, kentin iki yakasını birleştiren köprünün tekrar hizmete girmesi için çalışmalarını hızla sürdürürken, ABD ordusunun da köprü üzerinde 4 zırhlı araç, onlarca asker ve 2 iş makinesiyle gözlem yaptığı belirtildi.

Anadolu Ajansı (AA) tarafından kaydedilen görüntülerde, ABD askerlerinin köprünün başında konumlandığı ve bazı anlarda Suriyeli güvenlik güçlerine namlularını çevirdiği görüldü.

Deyrizor’un batı kısmı Şam yönetimi kontrolünde iken, doğu kısmı ise ABD destekli PKK/YPG’nin işgali altında bulunuyor. Harbi Köprüsü, bu iki bölge arasında önemli bir geçiş noktası konumundaydı.

AA ekibinin paylaştığı görüntülerde, ABD askerlerinin de bazı gözlemler yaptığı belirtildi. Bu gelişmeler ile birlikte köprünün tekrar hizmete girmesi için çalışmalar hızla devam ediyor.

Related Posts

“FETÖ’nün siyasi ayağı” paylaşımına 5 yıl sonra soruşturma

CHP’li Hasan Şencan’ın 2020’de yaptığı sosyal medya paylaşımı, 5 yıl sonra AKP’li Mustafa Şentop’un şikâyetiyle soruşturma konusu oldu. Şencan verdiği ifadede, “Hakaret yok, eleştiri yaptım” diyerek kendini savundu.

Ülke şokta! Muhalefet lideri bir araca bindirilip zorla kaçırıldı

Mozambik’te siyaset sahnesi sarsıcı bir gelişmeyle gündeme oturdu. Demokratik Devrim Partisi’nin lideri Vitano Singano, kimliği belirsiz 6 kişi tarafından silah zoruyla bir araca bindirilerek kaçırıldı. Olayın üzerinden iki gün geçmesine rağmen Singano’dan hâlâ haber alınamıyor.

14 yaşındaki çocuğa cinsel saldırı: 4 kişi gözaltında

03 Temmuz 2025 Salı gecesi Pire’de 14 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel saldırıya uğramasıyla ilgili olarak dört erkek Yunan polisi tarafından gözaltına alındı. Yunanistan Emniyet Teşkilatı Basın Sözcüsü Konstandina Dimoglidou, ERTNews’e yaptığı …

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’da: Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Zirvesi’ne katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Zirvesi’ne katılmak üzere özel uçak ‘TUR’ ile Azerbaycan’ın Hankendi şehrine vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Fuzuli Havalimanı’nda Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev karşıladı.

Bali açıklarında feribot faciası: 6 ölü, 30’dan fazla kayıp

Endonezya’nın Bali adası açıklarında bir feribotun batması sonucu en az 6 kişi hayatını kaybetti, 30’dan fazla kişi kayboldu

Şaka yaparken arkadaşını kolonya ile yaktı

Erzurum’un Aşkale ilçesinde arkadaşı şaka yapmak için Emir Ahmet Ünal’ın (11) sol bacağına kolonya döküp ateşe verdi. Bir anda alevler içinde kalan Ünal’a arkadaşının dayısı üzerine kova ile su döküp müdahale etti. Sol bacağı ve ellerinde yanıklar oluşan Ünal, hastanede tedaviye alındı.