Konya’da sosyetik ayin

Konya’da Hiçhane’de gerçekleştirilen Şeb-i Arus gecesinde sahnede olan “Ayna Ayna” adlı müzik grubunun tef ve saz eşliğinde sunduğu performans, sosyal medya platformlarında geniş yankı uyandırdı.

MEVLANA’NIN ŞEB-İ ARUS GECESİ

Şeb-i Arus terimi, Mevlana’nın ölüm yıl dönümü için kullanılan özel bir ifadedir. Anlamı “düğün gecesi” veya “gelin gecesi” olan Şeb-i Arus, Mevlana’nın vefatını bir ayrılık değil, sevgiliye (Allah’a) kavuşma günü olarak gördüğü anlamı taşır.

Konya’da özellikle her yıl 17 Aralık’ta düzenlenen etkinliklerle kutlanan Şeb-i Arus, Mevlana’nın sonsuzluğa yürüdüğü günü anmak ve manevi bir coşkuyla hatırlamak için düzenlenir. Sema törenleri, ilahiler, şiirler ve konuşmalar gibi çeşitli etkinliklerle renklenen gecede, sanatseverler ruhlarını dinlendirme fırsatı bulurlar.

Kaynak: Odatv.com

Related Posts

Yemek yerken kaçırılıp rehin tutulan iş insanı film gibi operasyonla kurtarıldı

İstanbul’da 16 bin dolar borcu olduğu kişiler tarafından yemek yerken kaçırılan ve 2 gün boyunca rehin tutulan Türkmenistan uyruklu turizmci, polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla kurtarıldı. Turizmci, “Birlikte iş yapmıştık. Beni öldürecekler diye çok korktum. Her gün beni döverek arkadaşlarım para talep etmemi istiyorlardı” dedi. Gözaltına alınan 1’i kadın 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.

‘AKP lükssever’ olayı varan 2… Başkan geri adım attı

Çorum’da Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda makam aracını değiştirdiğini duyurması ortalığı karıştırdı.

Denizli’de elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Denizli’de su ölçümü yapmak için kazı yapılan sondaja inen DESKİ personeli, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Halep’te Suriyeli 500 asker zehirlendi: Can kaybı yok

Suriye’nin Halep ilinin batı kırsalında Suriye hükümetine bağlı 64. Tümen’e bağlı yaklaşık 500 asker, gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

İsrail ve İran’dan karşılıklı savaş açıklamaları

İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, gerekirse İran’a yeni saldırılar başlatabilecekleri tehdidinde bulundu. İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ise, İsrail’in yakın zamanda saldırı düzenleyeceğine ihtimal vermediğini söyledi.

Emekli öğretmenden iktidara maaş tepkisi

Emekli öğretmen Hasan Kütük, “Devlete bu kadar hizmet etmiş insanların bugün yaşadığı ızdırab, yoksulluk, sefalet ve perişanlığın utancı bu insanlara bu yaşamı reva gören siyasal iktidarlarındır” dedi.