Bolu Baro Başkanı: Gözaltılar artabilir

Bolu Grand Kartal Otel Yangınıyla İlgili Araştırma Devam Ediyor

Bolu Barosu Başkanı Sinan Barut, Bolu Grand Kartal Otel yangınıyla ilgili devam eden araştırmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Barut, yangının restoran bölümünde başladığını ve diğer şüphelilerin de gözaltına alınacağı bilgisini aldıklarını belirtti.

Bolu Kartalkaya’daki otelde 78 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili, otel sahibi Halit Ergül ve genel müdür Emir Aras dahil 9 kişinin tutuklandığını vurgulayan Barut, araştırmanın detaylı bir şekilde sürdüğünü ve bilirkişi ekibinin oteldeki incelemelerine devam ettiğini açıkladı.

Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçlamasıyla tutuklanan şüphelilerle ilgili bilgi veren Barut, araştırmanın adil bir şekilde ilerlediğini ve hak ihlallerinin önlenmesi için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi. Barut, “Tüm şüpheliler tutuklandı ve araştırma devam ediyor. Önemli olan delillerin toplanması ve gerçeklerin açığa çıkması” şeklinde konuştu.

Barut, yangının restoranda başladığını belirterek, şüphelilerin ifadelerine dayanarak yangının nasıl meydana geldiği hakkında bilgi verdi. Delillerin ve bilirkişi raporunun sonuçlarını beklediklerini ve otelden toplanan delillerin büyük önem taşıdığını vurgulayan Barut, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Related Posts

Ölümcül parazit alarmı: Vücuda sızıyor insanlarla besleniyor

Uzmanlar, ABD’de ortaya çıkan yeni parazitlerin insanlarla beslendiği ve ölümcül hastalıklar yaydığı konusunda uyarıyor. Vücutta yıllarca belirti vermeden kalan parazitler “sessiz katil” olarak biliniyor.

Gazeteci Serdar Akinan hakkında suç duyurusu

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, gazeteci Serdar Akinan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Vatikan’da kritik ziyaret: Zelenski ile Papa görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14’üncü Leo ile bir araya geldi.

Bakan Yerlikaya: FETÖ elebaşının ölümünden sonra da hain yapının peşini bırakmayacağız

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen ‘Zaferin Adı Türkiye’ programında konuştu. Yerlikaya, FETÖ elebaşının ölümünün ardından da mücadeleye devam edildiğini açıkladı. Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 12 askere rahmet dileyen Yerlikaya, şehitlik mertebesinin önemini vurguladı.

İzmir Valisi orman yangınlarında elektrik dağıtım şirketlerini adres gösterdi, Cumhurbaşkanlığı ‘asılsız iddia’ dedi

İzmir Valisi Süleyman Elban, kentte geçen hafta meydana gelen yangınların tamamının elektrik hatlarından kaynaklı olarak başladığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise açıklamanın adresini “sosyal medya ve bazı mecralar” olarak değiştirdi, “kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialar dezenformasyon” dedi.

Kütahya’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Kütahya’da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.