Sikhlerin tapınağı gündemde

Gezgin Sinan Sağlam, Hong Kong’daki Sikh Tapınağını Ziyaret Etti

Bir gezi tutkunu olan Sinan Sağlam, son zamanlarda Hong Kong’daki Sikh tapınağını ziyaret etti. Ziyareti sırasında, dünya genelinde yaklaşık 25 milyon Sikh’in varlığına dikkat çeken Sağlam, bu dinin dünya çapında en büyük beşinci din olduğunu vurguladı.

Sikhizm, 15. yüzyılda Hindistan’da Guru Nanak tarafından kurulan ve zamanla geniş bir takipçi kitlesine ulaşan bir din olarak bilinmektedir. Günümüzde özellikle Hindistan’da yoğun bir şekilde yaşayan Sikhler, dünya çapında çeşitli coğrafyalarda da topluluklar oluşturmuşlardır. Sağlam, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, Sikhizm’in çeşitli kültürlere ve inançlara sahip insanlar için hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’da: Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Zirvesi’ne katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Zirvesi’ne katılmak üzere özel uçak ‘TUR’ ile Azerbaycan’ın Hankendi şehrine vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Fuzuli Havalimanı’nda Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev karşıladı.

Bali açıklarında feribot faciası: 6 ölü, 30’dan fazla kayıp

Endonezya’nın Bali adası açıklarında bir feribotun batması sonucu en az 6 kişi hayatını kaybetti, 30’dan fazla kişi kayboldu

Şaka yaparken arkadaşını kolonya ile yaktı

Erzurum’un Aşkale ilçesinde arkadaşı şaka yapmak için Emir Ahmet Ünal’ın (11) sol bacağına kolonya döküp ateşe verdi. Bir anda alevler içinde kalan Ünal’a arkadaşının dayısı üzerine kova ile su döküp müdahale etti. Sol bacağı ve ellerinde yanıklar oluşan Ünal, hastanede tedaviye alındı.

Özel sektör öğretmenlerinden ‘Büyük Öğretmen Yürüyüşü’nden sonra açıklama

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri 25 Haziran’da başlattıkları ve 1 Temmuz’da Ankara’da tamamladıkları “Büyük Öğretmen Yürüyüşü”ne ilişkin açıklama yaptı.

Rus ve Çin casusları İsviçre’de cirit atıyor

İsviçre Federal İstihbarat Servisi, artan küresel gerilimler nedeniyle ülkede casusluk faaliyetlerinin hız kazandığını duyurdu. Rapora göre, en büyük tehdit Rusya ve Çin kaynaklı. Bu iki ülke, İsviçre’de güçlü istihbarat ağları kurmuş durumda …

Önce Çeşme sonra Ödemiş şimdi de Antalya’da yangın çıktı!

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.